Uusi EP: 1976

Vantaalainen kantrirocktrio Kauriinpää julkaisi uuden neljän kappaleen EP:n “1976”

1976-biisilista:

 1. 1976
 2. Ikkunan Takana
 3. Kalja Ja Viski
 4. Tytöt Kukkamekoissaan

Albumi: Pitkä Soitto

Vantaalainen kantrirocktrio Kauriinpää julkaisi kokopitkän albumin.

Muutama vuosi on ennättänyt vierähtää siitä kun viimeksi julkaisimme uutta musiikkia. Päätimme palkita pitkän odotuksen julkaisemalla kokopitkän, 10 uutta kantrirock-kappaletta sisältävän LP-kokonaisuuden”, toteaa laulaja Jocke ja jatkaa “Iso osa ajasta kului omaa studiota rakentaessa. Tämä kannatti, koska nyt meillä on mahdollisuus tehdä uutta musiikkia milloin vain, rauhassa, omaan tahtiin”.

“Kaikki uuden albumin kappaleet on äänitetty, miksattu ja masteroitu omassa studiossa. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Se kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin, meiltä.”

Pitkä Soitto -albumilla on komeasti rullaava rockbiisi Sammunut Aurinko, murhaballadi Vuolas Virta, kaihoisa Parhaat Päivät, altavastaajien laulu Flanelli, irlantilaissävytteinen Maan Alle Multiin, rock-rakkauslaulu Seiskatuumainen, Suomen kesää ylistävä akustinen Niin Kaunista, Western-elokuville kumartava Legenda, gospel-sävytteinen rock-kappale En Tiedä sekä kuin True Detective -tv-sarjan ensimmäisen kauden soundtrackille tehty Kaukainen Kunta.

Kauriinpään kappaleet hakevat melodiansa ja rytminsä amerikkalaisesta musiikkiperinteestä, mutta soittajien saappaat ovat täynnä suomalaisen suolammen vettä. Kauriinpää kertoo tarinoita sekä menneestä että nykyaikaa tarkkaillen. 

Pitkä Soitto -albumin biisilista:

 1. Sammunut Aurinko
 2. Vuolas Virta
 3. Parhaat Päivät
 4. Flanelli
 5. Maan Alle Multiin
 6. Seiskatuumainen
 7. Niin Kaunista
 8. Legenda
 9. En Tiedä
 10. Kaukainen Kunta

Pitkä Soitto -albumi on kuunneltavissa:

Info

Label: Omakustanne

Genre: Countryrock

Kotikaupunki: Vantaa

Esikuvat: John Hiatt, Tom Petty, Pauli Hanhiniemi, Bruce Springsteen, Josh Ritter, Blackberry Smoke…

Kuulostaa: Blackberry Smoke, The Handsome Family, T Bone Burnett, J.Karjalainen

Biografia

KAURIINPÄÄ – Uutta suomalaista countryrockia.

Kauriinpää on vantaalainen trio, joka tekee perinteitä, ja perinteisiä soittimia, kunnoittavaa musiikkia. Musiikkia, johon saa syvyyttä sitä mukaa, kun taakse jää kilometrejä sekä ihoon arpia ja uurteita.

Kauriinpää sai alkunsa vuosia sitten, kun aktiivisemman soiton taakseen jättänyt Pekka oli tehnyt nipun kappaleita ja esitteli niitä vanhalle bändikaverilleen Jockelle. Tämä innostui kappaleista, ja kaverukset jatkojalostivat niitä yhdessä valmiiksi. Jocke teki kappaleisiin laulumelodiat, joihin Pekka kirjoitti tekstit. Molemmilla oli sama visio tunnelmasta ja soundista, joita haettiin kappaleisiin. He eivät halunneet saunan raikasta vaan pikemminkin hieman tunkkaista. Sellaista hikistä ja hiekkaista. He pyysivät mukaan kokeneemman muusikon, Pekan veljen Hezen. Hänen kitarointinsa toi mukaan kaivattua rupisuutta.

Kauriinpään aiemmat julkaisut ovat saaneet ihailevaa huomiota mediassa.

Desibeli.net / Mika Roth kirjoitti Joutsenjärventie-kappaleesta: “Vantaalainen Kauriinpää on trio, joka hakee herkkää tasapainoa amerikkalaisen countryrockin ja suomalaisen musiikkiperinteen väliltä. Melodia edellä ja kaiho kainalossa, mutta samaan aikaan katse tiukasti valoisampaan horisonttiin nauliutuneena. Yhtye korostaa musiikkinsa syvyyttä ja perinteisyyttä, mutta vaikka Joutsenjärventie kertoo vuosikymmenten takaisista tapahtumista, on bändin toinen bootsi samaan aikaan tukevasti tässä päivässä.”

“Hitaasti liikkeelle lähtevä ja verkalleen etenevä biisi maalailee draaman kaarta, tarinan löytäessä viimeisessä säkeistössään historian tunteman lopputuleman. Kaiken ytimestä löytyy jälleen rakkaus ja kaipuu, joka toimii veristen tekojen vastavoimana. Sähkökitara piirtelee melankolisia nuottejaan, laulun ja tarpeettomankin vähäisiksi jäävien taustalaulujen asettuessa muiden soitinten kanssa samaan linjaan. Kappaleen lakipisteessä kuullaan maisemaan istuva soolo, bändisoundin löytäessä vielä uuden vaihteen juuri silloin kun tarve on suurin. Upean kuuloista ja puhuttelevaa.”

Hyvää palautetta on tullut myös. “Laulajan Tie” -kappaleesta mm. Soundi-lehdessä: “Kauriinpään vuoden takainenkin demo oli hyvä, mutta Laulajan Tiellä bändi on ottanut harppauksen eteenpäin. Biisi on sävellyksellisestikin yhtä erinomainen kuin soittonsa ja soundejensa puolesta. Laulajan Tien sointukulut ja melodiat ovat simppeleitä, mutta äärimmäisen tyylikkäitä. Bändin melankolinen country rock luo edelleen hienosti tunnelmaa, mutta tämä biisi menee entistä syvemmälle. Hyvin sävellettyä, soitettua ja tuotettua musiikkia sydämellä. Viikon paras.” – Soundi/Nuutti Heiskala/Demoefekti 22/2017

Kuvat

Verkossa

kauriinpaa.fi

YouTube

Facebook

Instagram

Video

Kontakti

Pekka Paananen
pekka(at)kauriinpaa.fi
+358 408329501